Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je vragen waarop je het antwoord niet kunt vinden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag! Je kunt jouw vraag per e-mail sturen naar info@krush-bikes.com of u kunt op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer 0521 – 52 32 20.

Algemeen

Is er een gewichtslimiet voor Krush fietsen?

Voor zowel onze racefietsen als onze mountainbikes geldt een gewichtslimiet van 120 kilogram.

Hoe werkt het zelf samenstellen van een Krush fiets?

Al onze bikes zijn naar wens samen te stellen. Door het keuzemenu te doorlopen bepaal je jouw configuratie. Mocht jouw wens er niet tussen staan, neem dan contact met ons op. We doen dan onze uiterste best om jouw wensen mogelijk te maken.

Hoe verhouden carbon en aluminium zich tot elkaar?

De professionele wielrenner kiest bijna altijd voor carbon: stijf, extreem licht, sterk, roest niet, geen last van materiaalmoeheid en optimale overbrengen van energie op de pedalen. Aluminium is vaak voordeliger.

Waarom kies ik voor Krush?

Stijf, licht, sterk, snel. En ontzettend mooi. High end kwaliteit tegen zeer strakke prijzen.

Waar kan ik de Krush fiets bekijken?

Bij ons op de zaak en natuurlijk ook bij onze dealers kun je onze modellen zien en voelen. Je bent van harte welkom. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Roadbikes

Welke maat frame kies ik?

Bij de gegevens over de geometrie van het frame is telkens ons advies voor de keuze voor de maat van het frame opgenomen.

Wat is het verschil per stuur?

Onze sturen zijn verschillend van vorm/aerodynamica; de ene is helemaal rond en de andere is aan de bovenzijde plat. Met beide sturen maakt u onze full carbon bikes helemaal af.

Welke crank past het beste bij mij?

Ons advies is om altijd voor de 172,5mm te gaan. Alleen voor de kleinere rijders is 170mm de betere optie.

Welke groepset kies ik?

Iedere groepset die wij aanbieden is een goede keuze. Afhankelijk van jouw budget en voorkeuren bepaal je welke groepset het best bij je past. Van Shimano is de Ultegra 8000 groepset met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding de standaard in het peloton.

Welke wielen passen het beste bij mij?

Het minst windgevoelig is onze 38mm carbon wielset. Meer aërodynamisch zijn de wielsets met 50mm carbon velgen en de wielsets met 88mm carbon velgen. Iedere wielset is een prima keuze. Meike Uiterwijk Winkel werd in 2017 Nederlands Kampioene junioren op de weg op onze 50mm carbon wielset.

Mountainbike

Welke maat frame kies ik?

Bij de gegevens over de geometrie van het frame is telkens ons advies voor de keuze voor de maat van het frame opgenomen.

Welke crank past het beste bij mij?

Het is afhankelijk van jouw rijstijl, maar we adviseren standaard  de 175mm aan bij (binnen-)beenlengtes van 80cm of meer en 170mm bij (binnen-)beenlengtes onder de 80cm.

Wat is het verschil per stuur?

Onze Mountain Bike sturen zijn verschillend van vorm, voor sportieve prestaties en voor extra comfort. Met beide sturen maakt u onze full carbon bikes helemaal af.

Service en garantie

Hoe lang heb ik garantie op mijn Krush fiets?

Krush geeft 2 jaren garantie, zie hiervoor ook onze garantievoorwaarden.

Wat zit er in de garantie?

Wij geven garantie op fabricagefouten in onze producten. Voor de specifieke bepalen verwijzen we naar de garantievoorwaarden.

Kan ik mijn Krush fiets ook eerst testen?

Je kunt een afspraak met ons maken voor het testen van de roadbike en / of mountainbike. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Welke service biedt Krush?

Onze high end carbon fietsen maken we voor de wedstrijdrijder en de echte liefhebber. Uitstekende service is daarbij vanzelfsprekend. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als we iets voor kunnen betekenen.

Kan ik een fietsmeting krijgen?

Ja, dat is mogelijk. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Waarom moet ik een account aanmaken?

Niks moet, maar het is wel heel handig. Zo is jouw bestelgeschiedenis altijd inzichtelijk, evenals de status van de bestellingen.

Wat als de fiets mij niet bevalt?

Mocht de fiets jou onverhoopt niet bevallen dan kun je de fiets aan ons retourneren binnen 30 dagen.

De levering

Wordt mijn fiets rijklaar geleverd?

Ja, door ons of door jou samengestelde fietsen worden rijklaar afgeleverd. Nog even de banden op spanning brengen en koersen maar.

Is bezorging ook mogelijk in het buitenland?

Nee, bezorging door ons is alleen mogelijk in Nederland. Voor speciale aangelegenheden kun je altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja, op jouw account kun je de status van jouw bestelling volgen.

Wat zijn de verzendkosten?

Bij de meeste artikelen en bij alle fietsen is de aflevering gratis. Indien we wel afleveringskosten in rekening brengen is dat duidelijk door ons aangegeven bij de bestelling.

Waarom komt Krush de fiets zelf afleveren?

Service. Het stelt ons in de gelegenheid om de eigenschappen van de fiets nog even met je door te nemen en goed voor jou af te stellen.

Kan ik mijn Krush fiets ook afhalen?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt dat aangeven bij de bestelling en een afhaalafspraak met ons maken.

Wat is de levertijd?

Onze levertijden zijn kort. Na jouw bestelling assembleren we de fiets en kunnen we die direct bezorgen. We maken met jou een bezorg afspraak.

De betaling

Kan ik betalen doormiddel van een overboeking?

Ja, dat is mogelijk. Gebruik dan het banknummer dat je van ons ontvangt.

Waarom krijg ik een aanbetaling van 10%?

Indien je de fiets zelf samenstelt maken we de fiets speciaal voor jou. In dat geval vragen we een aanbetaling van 10% van het orderbedrag.

Hoe werkt achteraf betalen?

Uiterlijk bij de aflevering dien je de fiets te betalen. Dat mag dus na de bestelling.

Wat voor betaalopties zijn er?

Ideal na de bestelling, overboeken na de bestelling, pinnen bij aflevering.