Shimano Ultegra Di2

12-speed

Sinds jaar en dag is bij Shimano de Dura-Ace groepset het vlaggenschip in de collectie. Zijn er nieuwe innovaties op het gebied van draaiende en remmende onderdelen dan begint dit bij Shimano altijd bij deze set. De jaren erna sijpelt dit langzaam door naar de groepsets daaronder. Maar voor dit jaar heeft Shimano er voor gekozen niet alleen de Dura-Ace groep te vernieuwen maar ook direct het meer betaalbare familielid, de Ultegra groepset een upgrade te geven. Dit is vrij uniek voor Shimano begrippen. Daar moet wel bij gezegd worden dat er voorheen op 1 niveau zowel een mechanische als Di2 groepset werd gelanceerd. Nu heeft Shimano zich alleen gericht op de Di2 groepsets in combinatie met schijfremmen. Velgremmen zijn nog wel steeds leverbaar, maar worden niet verder doorontwikkeld.

Draadloze shifters

12 Speed cassette

Stillere remmen

Draadloze shifters

De opvallendste wijziging ten opzichte van zijn voorganger. De shifters van de Ultegra groepset zijn draadloos geworden. De voorderailleur (FD-R9250), achterderailleur (RD-R9250) en batterij zijn nog wel bekabeld met elkaar verbonden. De kabels zijn wel een stukje dunner geworden. Jaren geleden was Shimano al bezig met het testen van een draadloze groepset. Toen ze er bij een veldtest tijdens de Vuelta a Espana achterkwamen hoeveel draadloze signalen er bij een dergelijk evenement aanwezig zijn (tot wel 150 tegelijk), is er gelijk voor gekozen om dit meer tijd te geven om een eigen protocol te kunnen ontwikkelen dat volledig op zichzelf staat. Onderbrekingen of storingen door andere signalen zijn hierdoor uitgesloten.

Draadloze shifters

Het grote voordeel van de draadloze shifters is niet alleen het ontbreken van de kabels en de daarbij behorende montage, maar vooral de snelheid van schakelen. De achterderailleur schakelt 58% sneller dan zijn bedrade voorganger en de voorderailleur 45%. Daarnaast hoef je nu alleen je remleidingen nog door je stuur en frame te leiden, wat montage weer een stukje makkelijker maakt.

12 Speed

De grootste wijziging is natuurlijk dat ook Shimano overstapt naar 12 speed. Dit biedt uiteraard meer variatie in vertandingen. Shimano houdt vast aan de 11 als kleinste kransje. Op Ultegra niveau zijn alleen een 11-30 en een 11-34 cassettes verkrijgbaar.  Als grootste meerwaarde noemt Shimano zelf de toevoeging van de 16 in de “sweet spot” zone. Waar je vroeger nog wel eens het gevoel had net een tand te zwaar of een tand te licht rijden, daar is dat gat nu gedicht. Dit kunnen we zeker beamen, het zal het meer gelijkmatig verslijten van je cassette ook ten goede komen.

Stillere remmen

Last but not least, de remmen! Ze zeggen weleens, remmen is angst. Maar het is toch lekker dat je gecontroleerd en veilig tot stilstand kunt komen. De nieuwe remhoeven zijn zo aangepast dat de remblokken 10% verder van de schijf af staan. Dat zorgt voor minder geluid, vooral in natte omstandigheden. De blokjes zelf zijn hetzelfde gebleven als voorheen.

Het grootste verschil op remgebied zit hem echter bij de shifter. Daar is de Servo Wave techniek overgenomen uit de gravel- en MTB-groepen. Daarmee heb je minder vrije slag en een groter gebied om het remmen te doseren. Het zorgt ervoor dat je met minder kracht, gedoseerd en wanneer nodig harder kunt remmen.

(Bron: www.fiets.nl)

Frits FleschFrits Flesch
17:06 08 Jan 22
Duidelijk wat je kunt verwachten bij aankoop. Ook mogelijk om fiets te testen. De gratis beurt moet nog komen, maar vertrouw erop dat de afstelling nog nagekeken wordt en t stuurlint vervangen (liep niet ver genoeg door) zoals afgesproken. Top fiets met snelle service.
Willem OlthofWillem Olthof
13:41 07 Jan 22
Heb de Krush All in nu een halfjaar en 6.000 kilometers op vlakke, heuvelachtige wegen onder droge, natte en gure omstandigheden gereden. Behoudens een enkele lekke band heeft de fiets me nooit teleurgesteld. Stuurvast en stabiel, gewoon plezierige kilometers gemaakt. Hij is nu wel aan onderhoud toe, nieuwe cassette, ketting en de remblokjes worden ook minder. Dat lijkt mij helemaal normaal. Verder alleen maar lof voor de service bij aflevering en ik weet nu al: “Mijn volgende fiets wordt weer een Krush.”
Jeroen PeetersJeroen Peeters
07:41 07 Jan 22
Op zoek naar een nieuwe Racefiets? Zeker eens langs gaan bij KRUSH bikes, ik ben er zelfs helemaal vanuit Antwerpen voor naar het noorden van Nederland gereden. Wat fijn is, is dat je de fiets daadwerkelijk ook kan testen. Ik kreeg meteen te horen, als je komt kijken, breng dan ook fietskledij en je fietschoenen mee. Ik kon zonder problemen en op hun aanraden een uurtje gaan fietsen met de fiets waarover ik dacht om hem aan te schaffen. Ik kocht uiteindelijk een KRUSH All-In. Wat een beest van een fiets. Lekker stijf, stuurt lekker de bocht in en elke pedaalslag voel je je kracht meteen naar de weg gaan. Ik kan het enkel aanraden. Bij de All-in, zoals de naam het zegt, is er geen kabeltje zichtbaar.Ook de service na verkoop is top, na enkele maanden, zat mijn trapas een beetje los. Daar ik in België woon kwam KRUSH mijn fiets thuis ophalen en na een dikke week stond deze weer hersteld bij me thuis. TOPSERVICE!
Ad CornelissenAd Cornelissen
19:04 04 Jan 22
Een groot voordeel is dat de fiets echt getest kan worden. Na het maken van een afspraak kon ik een mooie proefrit maken.Na deze rit werd alle tijd gemaakt om rustig de fiets samen te stellen. Het niet direct beslissen was ook geen probleem en voelde ook helemaal geen druk om direct te moeten beslissen.Na het ophalen van de fiets een paar mooie ritjes kunnen maken, een geweldige fiets dus echt een aanrader!!Een klein nadeel is dat je bij kleine gebreken niet even naar de winkel kan om ernaar te laten kijken.. De afstand is daarvoor simpelweg te groot. Dit wist ik vooraf natuurlijk, dus is ook een eigen keuze.
devlin2278devlin2278
10:51 01 Jan 22
Afgelopen mei een hele mooie Krush Aero Disco aangeschaft. Samen met Milo alle specs naar mijn voorkeur aangepast. Al hele fijne kilometers mee gemaakt en er volgen nog veel meer fijne kilometers. Heel erg blij mee. Zocht al heel lang naar een super mooie matzwarte aero en gevonden! Gr. Natalia
Piet SiemonsmaPiet Siemonsma
15:31 31 Dec 21
Na veel zoeken op internet kwamen we uit bij Krush.Na telefonische afspraak de winkel bezocht en de fiets helemaal naar mijn wens samen gesteld. Op korte termijn is de fiets geleverd. Zeer tevreden over de manier waarop alles is afgehandeld.Ook de fiets voldoet aan alle verwachting, het is een lichte en zeer prettige fiets.Hotske Siemonsma
w ten katew ten kate
13:19 31 Dec 21
Geweldige fiets de nieuwe Krush Aero Disc. Weer met Shimano Ultegra net als de vorige Krush aero waar ik 3,5 jaar op heb gefietst. De nieuwe Krush is heel mooi om te zien. Alle kabels lopen nu binnen door. Super stijf frame maar rijdt toch heel comfortabel met lekker zadel. Fantastische service bij de Krush winkel in Steenwijk aan de Oosterstraat . Aflevering precies zoals was afgesproken. Kan de fiets en winkel aan iedereen aanraden.
js_loader