Allinq-Krush-Ijsselstreek renner Nederlands kampioen tijdrijden

Deze week is er rondom Emmen het Nederlands Kampioenschap tijdrijden verreden. De voormalige vuilnisbelt is het decor voor deze wielerwedstrijden. Ook rijders van Wielervereniging De IJsselstreek nemen deel aan deze wielerhappening. In 2019 werd Marien Bogerd Nederlands Kampioen Tijdrijden in Ede en daarmee was hij titelverdediger bij dit Kampioenschap. Zoals zovelen heeft hij de afgelopen tijd ook weinig mogelijkheden gehad om zijn krachten tijdens wedstrijden met anderen te meten. Marien Bogerd maakt onderdeel van de ploeg Allinq-Krush-IJsselstreek, een ploeg die in 2019 bijzonder succesvol was.

Het is Marien dan ook gelukt om de titel bij de Elite Mannen te prolongeren, Bart Lemmen werd tweede en Brian Megens derde. Ploeggenoot Robin Löwik, de Nederlands Kampioen op de weg, werd vierde bij het NK tijdrijden. De afstand van de tijdrit was 29.6 kilometer, Marien realiseerde een tijd van 38.01.

Marien Bogerd heeft begin dit jaar aangegeven ook graag te willen schitteren in een wegklassieker. Ook deze wedstrijden verschijnen inmiddels weer op de kalender. Wie weet zijn binnenkort meer goede resultaten te melden van het Allinq-Krush-IJsselstreek team.

 

(bron: https://www.locourant.nl/nieuws/sport/29805-marien-bogerd-prolongeert-titel-nederlands-kampioen-tijdrijden)